Home » Blog » Levensbrieven » Een tegengif tegen het Corona virus

Een tegengif tegen het Corona virus

door | 22 mrt, 2020 | Levensbrieven

Ik droomde vannacht van het corona virus dat zich momenteel over de hele wereld verspreidt. Ik droomde over een tegen-virus. Een virus dat positief werkt en de werking van het Corona virus teniet doet. Om dit over te dragen is niet afscheiding maar nabijheid of verbinding nodig met de ander. En het werkte onmiddellijk – je hoefde er alleen maar op te vertrouwen en je over te geven aan die nabijheid. Wat is dat toch voor een virus vroeg ik me af en het antwoord was zo simpel: het virus heette LIEFDE. Daar kan geen enkel virus tegenop. 

Dat was mijn droom.

Na het ontbijt wilde ik een gedicht schrijven, waartoe ik werd uitgenodigd (dank je wel Lydia), en ik begon met het woord corona om een ‘Elfje’ te schrijven. Daarmee bezig zijnde deed het me denken aan medische termen rond het fysieke hart maar ik wist niet meer precies hoe het zat. Ik zocht op Google via ‘hart en corona’  en vond daar de bevestiging. De kransslagaders worden coronaire slagaders genoemd, naar corona. Zie hieronder. 

Ik vond niet alleen het woord corona met betrekking tot het fysieke hart maar ook een metafoor of afspiegeling van wat ik droomde. Herken jij het?

 

Kransslagaders   ​uit: hartwijzer.nl/kransslagaders

Vreemd genoeg onttrekt de hartspier weinig of geen zuurstof aan het bloed dat voortdurend door zijn kamers en boezems stroomt. De hartspier ontvangt zelf zuurstofrijk bloed via slagaders die het hart aan de buitenkant als een krans omvatten, de kransslagaders. Naar corona, het Latijnse woord voor krans, worden ze ook wel coronaire slagaders genoemd.

Voor zijn onophoudelijke inspanningen heeft de hartspier veel energie nodig. Raakt een kransslagader afgesloten, dan kan dat in korte tijd ernstige gevolgen hebben voor het stroomgebied van die kransslagader, dat wil zeggen het deel van de hartspier dat de slagader van bloed voorziet. Het gevolg van een afgesloten slagader is een hartinfarct. Als de kransslagaders vernauwd zijn, kan dat leiden tot pijn op de borst.

 

De metafoor die ik met behulp van de Levensster kon zien:

Als we ons eigen hartenbloed zien als de onuitputtelijke stroom van liefde die voortdurend gevoed wordt door het hart van de Aarde en het hart van het Universum, dan kost het ons geen enkele moeite om ons open te stellen en ons hart over te laten stromen van liefde, eerst naar onszelf en dan vanuit de overvloed die ontstaat, naar anderen. Door vanuit deze overvloed liefde te geven loop je nooit leeg. (Het onttrekt jouzelf geen liefde)

De hartslagaders zijn dan onze bewuste wil en liefdevolle intentie om dit te laten gebeuren. Je intentie zet een energetische creatie in gang en met je wil manifesteer je deze in de wereld. Deze ‘hartslagaders’ raken echter afgesloten wanneer we ons laten leiden door angst. 

Blijf daarom trouw aan wie jij werkelijk bent, een Goddelijke manifestatie die zich dankzij het Coronavirus weer gaat herinneren wie jij bent. Laat het wantrouwen los en weet dat we voortdurend gedragen worden door liefde. Verbind jouw hart met het hart van de Aarde en het hart van het Universum met de intentie je te laten dragen en voeden door hen om zo uit een onuitputtelijke en overlopende bron liefde te stromen, naar jezelf, naar je familie, vrienden, kennissen, buren, Nederland en verder naar de hele mensheid en alles wat leeft op Aarde. 

Het kost geen enkele moeite, alleen bewust ZIJN en je bewuste intentie! Dan gebeurt het als vanzelf.

Wat een prachtig tegengif is dit nieuwe liefdesvirus ???.

Moge via mij en via jullie de liefde overstromen naar de Aarde met al wat op haar leeft. Geen grotere helende kracht dan Liefde.

Over Lucie

Ik gebruik regelmatig mijn ervaringen om allerlei levensthema’s met voor- beelden te ondersteunen. Deze artikelen staan onder de Levensbrieven. Daarnaast zal ik het instrument Levensster vanuit verschillende gezichtspunten beschrijven. Onder Padwerk vind je thema’s beschreven die verwijzen naar padlezingen.

Meest recente berichten

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin