Home » Blog » Levensbrieven » Het Christuskind in jou

Het Christuskind in jou

door | 14 dec, 2019 | Levensbrieven

Het Christuskind in jou

We leven nu in een periode van het jaar die door christenen de Advent genoemd wordt.

Advent, een tijd van verwachting, vooraf aan de geboorte van het Christuskind.

Afgelopen zondag zongen we adventsliederen. De oude vertrouwde advent- en kerstliedjes die verhalen over het Christuskind. En tot mijn verbazing en ontroering zag ik deze tekst ineens in een ander perspectief. Als een knip van mijn vinger veranderde mijn beeld van het kerstliedje, dat verhaalt van het kindje Jezus buiten mij, in een lied dat verhaalt over mijn eigen innerlijk kind, en het innerlijk kind in jou.

Het innerlijk kind, puur en zuiver, dat in ieder van ons aanwezig is en wacht tot het geboren mag worden, onder de lagen van verdedigend compensatiegedrag uit.

De Gids van Padwerk zegt dat het innerlijk kind voor de poort naar het Hoger Zelf ligt. Pas als jij je innerlijk kind werkelijk gaat zien, erkennen en liefhebben gaat de poort open en kom je in contact met je Hoger Zelf – in contact met je Goddelijke Bron waar je in overvloed alles vindt wat je maar nodig hebt.

Je innerlijk kind is zélf de verbinding met je Goddelijke Bron. Je kunt het echter niet bereiken omdat je innerlijk kind vastzit in het zich verdedigend compensatiegedrag dat het zich heeft aangemeten in je kindertijd om het leven leefbaar en veilig te maken – om zich te beschermen. Omdat het toen nog niet de vermogens had om het anders te doen.

En het is juist dankzij dit compensatiegedrag, en het verlangen dat daaronder zit, dat jij inmiddels wel de vermogens hebt ontwikkeld om je staande te houden, om veiligheid te creëren.

Het zuivere Christuskind in jou kan weer geboren worden wanneer je je oude intentie-uit-angst met je oude beschermingsmechanismen – je intentie die de vorm van compensatiegedrag heeft aangenomen – stukje bij beetje loslaat. Daarachter zit het pure Christuswezen, Gods zoon/dochter, die jij BENT.

Ik zei altijd dat de Christus in ons mm voor mm geboren wordt. En nog altijd is dit waar, bij elk stukje oud patroon dat je loslaat, kan de Christus in jou verder geboren worden.

Wat is dat – de Christus? Het klinkt zo ver weg.

Christus-bewustzijn is de geaarde onvoorwaardelijke liefde.

De opdracht van Moeder Aarde is Onvoorwaardelijke Liefde. Daar hebben wij, mensen, ons allemaal beschikbaar voor gesteld, om dat bewust te gaan leven.

En met elke stap, mm voor mm, dat het ons lukt om onvoorwaardelijk lief te hebben, wordt de Christus in ons geboren. Omarm je innerlijke kind, in en met haar/zijn destructieve houding en verdedigingsgedrag, heb het onvoorwaardelijk lief ondanks dit compensatiegedrag en het zal tevoorschijn komen in haar/zijn puurheid.

Ik wens jullie een verwachtingsvolle Advent met veel liefde voor je innerlijke kind.

Over Lucie

Ik gebruik regelmatig mijn ervaringen om allerlei levensthema’s met voor- beelden te ondersteunen. Deze artikelen staan onder de Levensbrieven. Daarnaast zal ik het instrument Levensster vanuit verschillende gezichtspunten beschrijven. Onder Padwerk vind je thema’s beschreven die verwijzen naar padlezingen.

Meest recente berichten

Interessante artikelen

Gerelateerde artikelen

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Tweet
Share
Share
Pin